Обов’язки президента ПАРЄ переходять до представника України Логвинського

Георгій Логвинський
З середини, 28 червня, після виключення президента Парламентської асамблеї Ради Європи Педро Аграмунта зі складу групи Європейської народної партії, обов’язки президента ПАРЄ виконуватиме віце-президент, народний депутат Верховної Ради України Георгій Логвинський.
Про це він заявив після голосування щодо виключення Аграмунта зі складу групи ЄНП, повідомили у прес-службі партії Народний фронт.
"За регламентом обов’язки президента Асамблеї виконує віце-президент, який відноситься до групи ЄНП. Від сьогодні мені буде представлено честь виконувати обов’язки президента Парламентської асамблеї Ради Європи та вести засідання", - зазначив Логвинський.
Нагадаємо, сьогодні група Європейської народної партії в ПАРЄ проголосувала за відставку президента асамблеї Педро Аграмунта.
Раніше повідомлялося, що ПАРЄ прийняла рішення про внесення змін до свого регламент, дозволивши розпочати процедуру імпічменту президента Педро Аграмунта.
У ПАРЄ після поїздки президента Асамблеї Аграмунта на запрошення РФ до глави сирійського режиму Башара Асада розгорівся грандіозний скандал. Внаслідок чого бюро ПАРЄ абсолютною більшістю голосів висловила недовіру Аграмунту.
Сам же президент Асамблеї, виправдовуючись за свою поїздку до Асада, заявив в письмовому зверненні, що це був його приватний візит, який "став предметом маніпуляції з боку окремих російських ЗМІ".
Віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко заявила, що Аграмунт натякнув на свою відставку після закінчення сесії.

Related

Гаряча новина 6732252130905281744

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item