Коли жінка не хоче, щоб її чоловік розвивався


Нам чомусь здається, що якщо одного разу приміряли на себе чоловіка, то він вічно буде нам якраз. Що нічого не зміниться.

Соня з Гаріком одружилися в міленіум. Сніг валандався з самого ранку, поки не стер всі дорожні розмітки. Гості їли руками розсипчатий плов, а вони, сидячи під килимами і час від часу поєднуючи свої напівзігнуті губи в поцілунку, планували подальше життя.
Потім молодята весело захищали дипломи, бігали на співбесіди в БЦ «Парус», а вечорами дивилися життєствердні фільми. Гарік якось швидко визначився, влаштувався в міжнародну компанію і почав робити кар'єру. У Соні, навпаки, не складалося. Спочатку вона старанно розсилала свої ще порожні резюме, а потім стала підробляти кур'єром з доставки повітряних куль, оператором лотерейного клубу і продавцем у телемагазині, що спеціалізуються на сковорідках для млинців, пристроях для виготовлення морозива і гейзерних кавоварках.
Згодом завагітніла, піднеслася, ледве дотягла до шести місяців і швиденько зібралася в декрет. Так в її життя ввійшли тривалі прогулянки вздовж парканів, оповитих плющем, рецепти кабачкових тортів, підфарбованих молодою морквою, немовляче плавання і «доганялки». Гарік обожнював своїх дівчат і регулярно вивозив їх на лавандові поля, полуничні плантації, в Єгипет, що поважає бога Ра, і займався оформленням дочки в дитячий садок, щоб Соня теж змогла реалізуватися.
Жінка хмурилася, ігнорувала журнали «Авізо» і поспішила влаштуватися нянею в групу до своєї доні. А що? На роботу п'ять хвилин через акацієвий сквер, і дитина під наглядом. У Гаріка не було ні сил, ні часу на опір. Він здобував другу вищу і вивчав іспанську мову. Мотався в Пітер на тренінг з делегування, в Самару – перейняти досвід публічних виступів у самого Гандапаса і в Вашингтон – на конференцію з інвестування.
Соня нервувала. Їй було незрозуміло навіщо стільки зайвих рухів тіла, коли все і так добре. Навіщо витрачати такі великі гроші і пертися до чорта в зуби, коли можна в неділю повалятися на пляжі в Кийлові або провідати маму в селі. Давно пора обривати вишні і заморожувати щавель. Гарік довго пояснював щось на пальцях, малював в повітрі повітряних зміїв, спокушав маршрутами Тосканою і співав оду самоосвіті. Потім обірвав себе на півслові і дістав холостяцький валізу.
Нам чомусь здається, що якщо одного разу приміряли на себе чоловіка, то він вічно буде нам якраз. Що нічого не зміниться: ні розмір одягу, ні ставлення до вегетаріанства, ні лицьові кістки. Як хизувався з бакенбардами, в підтяжках для шкарпеток і в брюках кльош, так і залишиться в тому ж прикиді, на одному рівні, незважаючи на те, що світ ніколи не збавляє своїх швидкостей. Кожні три роки виходить новий айфон. Кожні 27 днів оновлюються клітини шкіри. Щодня з'являються нові мільйонери і шкідливі програми.
Якщо стає незрозумілим, чому коханий витрачає час на вивчення інших галактик і хочеться порекомендувати йому вудити арапаїму з балкона, а не на березі Амазонки, то стосунки явно зайшли в глухий кут. Адже кохання – це розвиток, а якщо хочеться прив'язати його до батареї або посадити під спідницю, це, скоріше, звичка чи страх, але навіть близько не кохання.

Related

Суспільство 7980746632132731718

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item