Вчені на Землі знайшли організми з Венери


Вчені висунули припущення про те, що земні бактерії, здатні виживати в вкрай екстремальних умовах, швидше за все, були занесені на нашу планету з Венери.
Член палеонтологічного університету США Девід Грінспун впевнений, що екстремофили живуть в тих умовах, які на Землі існували мільйони років тому. Вони давним-давно могли еволюціонувати і підлаштуватися до умов, більш відповідним для Землі, проте з невідомих причин бактерії мають такий набір механізмів для виживання, який був би їм корисний, якби вони існували в умовах розпеченої Венери, повідомляє Лента.
Вчений упевнений, що, не дивлячись на те, що людина не може бачити переміщення мікроорганізмів, вони можуть без проблем подорожувати від планети до планети і шукати відповідні для них умови існування, стаючи при цьому частиною екосистеми іншої планети.
Саме це і стало підставою вважати, що в далекому минулому бактерії-екстремофили прибули на Землю на метеориті або з космічним пилом, знайшли на нашій планеті відповідне для себе середовище існування і пристосувалися до життя в цьому середовищі.

Related

Цікаво 2313829657706790401

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item