Відкрили скандальний вертолітний майданчик Януковича

6 червня 2012 року на київській Парковій алеї відкрили вертолітний майданчик "Центр адміністративно-ділової авіації (вертодром "Дніпро-1")". Друга назва - вертолітний майданчик Януковича. Об'єкт відкрили напередодні Євро-2012.
Будівництво гелікоптерного майданчика викликало багато запитань. Про плани такої споруди заговорили ще в 2010 році. Тоді в Адміністрації президента повідомили, що Янукович збирається відмовитися від поїздок на автомобілі з "Межигір'я" на роботу і назад, бо це викликає перекриття всієї траси. До роботи він добиратиметься вертольотом.
Автор: UAinfo
Вертолітний майданчик Януковича на Парковій алеї у Києві
На відкритті тодішня влада наголошувала, що цим вертодромом зможуть користуватися усі аварійні служби, у тому числі міністерство надзвичайних ситуацій та міністерство охорони здоров'я. Усі охочі зможуть замовити чартерні рейси з нього або купувати квитки на гелікоптер, який літатиме між аеропортом "Бориспіль" і цим майданчиком.
Одразу після церемонії відкриття працівники МНС організували навчання під час яких продемонстрували усі можливості використання майданчика для ліквідації НП.
"МНС за допомогою цього вертодрому зможе оперативно доставити людину в разі виникнення надзвичайної ситуації до аеропорту "Бориспіль", - говорив тоді віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков.
Зведення майданчика розпочалося в 2010 році. Будувала його компанія ТОВ "Амадеус Ко". Вона була близькою до компанії "Танталіт", яка приймала участь у привласненні Януковичем державної резиденції "Межигір'я". Ця компанія належала двом белізьким офшорам - Ireland & Overseas Acquisitions і Milltown Corporate Services.
Будівництво почалося за два місяці до того, як Київська міськрада виділила цю ділянку для забудови.
Паркова дорога входила до буферної зони Києво-Печерської лаври та Софії Київської, які є частиною всесвітньої культурної спадщини ЮНЕСКО. На забудову в цій зоні потрібне було рішення Верховної Ради. Також про таку забудову мали повідомити міжнародний комітет культурної спадщини.
Жодної з цих умов "Амадеус" не виконав.
Будівництво оформили як об'єкт транспортної інфраструктури, бо лише його найлегше оформити у заповідній зеленій зоні, наголошував тоді , голова комісії Київради з питань культури Олександр Бригинець.
"Скоріш за все, йдеться про аферу, коли під виглядом будівництва транспортного об'єкту збудували невідомо що, не потрібне для транспортної інфраструктури, і не передбачене законом для цієї території. Споруда, яку ми бачимо, більше схожа не на вертолітний майданчик, а на торговельно-розважальний комплекс. Всі говорять про те, що це буде вертолітний майданчик президента. Якщо його будує приватна компанія, то президент довіряє їй більше, аніж державі. Повністю його розумію, бо народу можна довіряти ще менше. Переконаний, це буде одним із перший об'єктів у Києві, який демонтують після зміни влади", - казав тоді Бригинець.
Крім майданчика для вертольотів там планували розмістити розважальні об'єкти, хоча законодавство забороняло виділяти землю поза конкурсом для розважальних центрів.
У лютому 2012 році лідер партії "Удар" Віталій Кличко подав позов до Окружного адмінсуду Києва для скасування Рішення Київради від 28 грудня 2010 року, згідно з яким ТОВ "Амадеус Ко" отримала в оренду на 25 років земельні ділянки площею 2,18 га на Парковій дорозі у Печерському районі столиці.
Автор: "Depo.Київ"
Загальна площа дата-центру складає 2715 кв м, на них обладнано 14 машинних залів на 400 шаф.
Загальна площа дата-центру складає 2715 кв м, на них обладнано 14 машинних залів на 400 шаф.
Але суддя Окружного адмінсуду Києва Валерій Кузьменко залишив позов без розгляду. Обґрунтував своє рішення тим, що термін звернення до адміністративного суду щодо захисту позивачем своїх прав сплив. При цьому суддя не взяв до уваги, що вказане рішення Київради досі офіційно не опубліковане, а дата його підписання міським головою невідома.
Хоча вертолітний майданчик і був офіційно відкритим, але так і не запрацював.
Після втечі Януковича в дата-центрі "Парковий" , який розміщувався під майданчиком, співробітники Служби безпеки України та Генеральної прокуратури кілька разів проводили обшуки. Загальна площа центру складає 2715 кв м, на них обладнано 14 машинних залів на 400 шаф. У 2015-му Генеральна прокуратура направляла до Верховного Суду позов про визнання незаконним цього будівництва.
Кинуті будмайданчики, повалені паркани і пошарпана технічна документація зі слідами великих черевиків. Це все, що залишилося від планів Віктора Януковича забудувати схили Дніпра в столиці елітними об'єктами.Субпідрядники втекли разом з технікою відразу ж після того, як з країни втік сам Янукович.

Related

Події в Україні 4266013745052691430

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item