Прогрес: бурштин почали мити промисловим обладнанням


23 червня на Олевщині поблизу села Рудня Пержанська, було виявлено бригаду старателів які для добутку бурштину застосували невідомий досі пересічним бурштинщикам апарат: 3-тонний генератор, електронасоси та ряд інших технічних пристроїв.
Про це у себе на Facebook пише депутат Житомирської облради Олександр Ніколайчук.

"Операцію із затримання проводили Управління захисту економіки, спецзагони поліції з Вінницької та Житомирської областей, Національна гвардія, Олевський відділ поліції.
В ході проведення оперативних заходів затримано 11 жителів Яворівського району Львівської області! Яким чином ці люди потрапили в Поліські ліси та болота – можемо лише здогадуватися. Вилучена техніка охороняється та вирішується її транспортування на штраф майданчик відділу поліції. Щоправда вже відомо, що подібного роду обладнання застосовують на різних копальнях світу, в тому числі для видобутку бурштину і золота", - пише він.
Сьогодні більшість нелегальних копачів використовують примітивні мотопомпи на базі двигунів від автомобілів та пожежні шланги.
Антикорупційна прокуратура проситиме у суді 12 років ув'язнення з конфіскацією майна для народного депутата від БПП Борислава Розенблата як для особи, що вчинила особливо тяжкий корупційний злочин. Розенблата звинувачують у тому, що отримав хабар у $200 тис. для себе та ще трьох осіб. За ці гроші він повинен був вплинути на рішення посадових осіб Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на миття бурштину.

Related

Суспільство 15909456114230866

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item