НБУ збирається випускати аналог біткоїну


У Національному банку розробляють можливість випуску електронної валюти, заснованої на гривні. Український аналог біткойна збираються випустити на базі інноваційних технологій.
У Нацбанку відзначили, що електронна валюта може бути випущена в рамках проекту Cashless еconomy, який реалізують в регуляторі, - повідомляє Соцпортал.
У відомстві зараз працюють над програмно-технологічними рішеннями, потрібними для випуску українського біткоіна.
Проект дасть можливість побудувати загальнодержавну і високоефективну роздрібну платіжну платформу з мінімальними транзакційними витратами і миттєвою швидкістю переказу грошей від одного учасника до іншого, - заявили в НБУ.
Спочатку чиновники планують запровадити електронну гривню на випробувальній основі. Займатися цим будуть волонтери і зацікавлені в українських біткоінах особи.
Після того, як пілотний проект буде реалізований, в НБУ будуть приймати рішення про повномасштабне впровадження електронної валюти.
Криптовалюта - цифрові рахункові одиниці, облік яких децентралізований. Функціонування даних систем відбувається за допомогою розподіленої комп'ютерної мережі. При цьому інформація про транзакції зазвичай не шифрується і доступна у відкритому вигляді. Для забезпечення незмінності бази ланцюжка блоків транзакцій використовуються елементи криптографії (цифровий підпис на основі системи з відкритим ключем, послідовне хешування).

Related

Економіка 7958428718122854771

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item