Нардеп: Змушені закуповувати у РФ військові деталі

Україна продовжують закуповувати в Росії комплектуючі для військової техніки, заявив нардеп Дмитро Тимчук

Українська армія зав'язана на радянській техніці, а замінити її зараз неможливо через колосальні витрати, заявив Дмитро Тимчук.

Україна змушена в обхід заборон продовжувати купувати російські комплектуючі для військової техніки, заявив народний депутат від Народного Фронту Дмитро Тимчук в інтерв'ю Апострофу.
"Є вихід: або закуповувати в Росії, або ніде. Ніде - це означає, що ту техніку, яка зараз виходить з ладу під час бойових дій, можна не ремонтувати - ремонтувати нічим, немає комплектуючих", - сказав він.
Нардеп пояснив, що український військово-промисловий комплекс може забезпечити потреби української армії лише на 40 відсотків, а замінити радянську техніку в армії зараз неможливо через колосальні витрати.
"Відповідно, наші підприємства, оскільки є заборона на торговельні відносини з Росією, починають правдами і неправдами отримувати комплектуючі російського виробництва, але не через закупівлі. І не тому, що це - корупційні схеми, а тому, що по-іншому - це вже порушення заборони", - розповів Тимчук.
У лютому ЗМІ писали, що Україна торгує зброєю з Росією, причому Москва виявилася найбільшим партнером Києва на ринку зброї: в минулому році росіянам продали озброєння більше, ніж при екс-президентові Віктору Януковичу.

У свою чергу Укроборонпром заперечує торгівлю з Росією, хоча не відкидає, що інші оборонні заводи, які не входять до його складу, продовжують співпрацювати з РФ в обхід законодавства.

Related

Політика 7595687928754536567

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item