За спробу ухилитися від мобілізації на Шабуніна заявили в ГПУ


Голова ГО "Спілка ветеранів військової розвідки АТО" Ігор Півень написав заяву в ГПУ з проханням перевірити голову ГО "Центр протидії корупції" Віталія Шабуніна на предмет умисного ухилення від призову під час загальної мобілізації.
Про це він повідомив на своїй сторінці в Facebook.
"У своєму зверненні до ГПУ я описав, що Голова правління ГО "Центр протидії корупції" публічний діяч, відкрито повідомив в засобах масової інформації про нібито відсутність підстав для його призову в армію, посилаючись на стан здоров'я, то на перевищення призовного віку, сором'язливо замовчуючи про мобілізацію, яка в кілька хвиль проходила в нашій країні.
Насправді, на моє переконання, Віталій Шабунін, навмисне ховався від представників військкоматів, для того, щоб не потрапити на фронт", - написав він.
При цьому, за словами ветерана АТО, В. Шабунін ігнорує свій обов'язок стати на військовий облік з 2010 року, що є порушенням ЗУ "ПРО мобілізаційну підготовку та мобілізацію".
"Справа в тому, що громадянин Шабунін змінив місце проживання ще в 2010 році, переїхавши з р. Рівно р. в Київ, але проігнорував свій обов'язок стати на військовий облік за новим місцем проживання. Тобто, Віталій Шабунін повинен був перебувати на обліку у військовому комісаріаті за місцем проживання як військовозобов'язаний і виконувати всі вимоги Закону України "Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію", оскільки він не навів достатніх підстав для відстрочки від призову на військову службу по мобілізації, які визначені у ст. 23 Закону України "Про мобілізаційної підготовки та мобілізації.
Що ж стосується стану здоров'я, то і тут питань більше ніж відповідей: Наскільки зрозуміло, з опублікованих Віталієм документів він отримав тимчасову відстрочку за станом здоров'я у 2010 році і за 17 років більше жодного разу не звертався до медкомісії, щоб пройти обстеження. Хоча за законом він повинен був це зробити ще в 2005 році", - зазначив В. Півень і додав, що "з нетерпінням чекає результатів перевірки" по своїй заяві.
Голова ГО "Спілка ветеранів військової розвідки АТО" Ігор Півень заявляє, що голова громадської організації "Центр протидії корупції" Віталій Шабунін вже 7 років не стоїть на обліку у військкоматі, що порушує норми закону про військовий обов'язок в Україні.

Related

Політика 3191822973606768536

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item