У Сумах помер отруєний в'яленою рибою чоловік

У Сумах фельдшер помер від отруєння

Чоловік помер від ботулізму.

 
У Сумах від ботулізму помер 38-річний чоловік - фельдшер швидкої медичної допомоги, який вживав в'ялену рибу. Про це повідомляє сайт 0542.ua.
 
"6 червня бригада екстреної медичної допомоги перевезла чоловіка за допомогою санітарної авіації з Недригайлова (Сумська обл.) в обласну інфекційну лікарню з діагнозом "ботулізм", - повідомив начальник управління охорони здоров'я Сумської облдержадміністрації Сергій Бутенко.
 
За його інформацією, напередодні компанія із семи чоловік відпочивала на природі і вживала в їжу в'ялену рибу. В цей же день ввечері чоловікові стало погано, його доставили в реанімаційне відділення Недригайлівської Центральної районної лікарні, а згодом - у Суми.
 
"У нього почалися зорові і мовні розлади, потім - порушення дихання, тому потерпілого підключили до штучної вентиляції легенів. Йому ввели три дози сироватки: одна була в обласній дитячій лікарні, ще дві знайшли родичі в інших містах України. Стан хворого був стабільно важкий: токсин вже розійшовся в тканини. Сироватка ж діє лише тоді, коли він знаходиться ще в крові. Всіма процедурами ми тільки підтримували його життєдіяльність", - зазначив Бутенко.
 
За даними головлікаря Сумської обласної інфекційної клінічної лікарні ім. Зіновія Красовицького Андрія Сницаря, у решти людей, які, ймовірно, теж вживали рибу разом із чоловіком, поки що немає ніяких проявів хвороби, але інкубаційний період може затягуватися до тижня і більше.
 
Запасів зареєстрованої сироватки від ботулізму в Україні поки що немає.
 
Нагадаємо, раніше повідомлялось, що в Києві одна людина померла від отруєння рибою.

Related

Суспільство 2354282158621900270

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item