Україна вивчатиме Антарктику разом з Китаєм та Малайзією


Україна почне співпрацювати в галузі антарктичних досліджень з Китаєм та Малайзією. Окрім цього, вона розширюватиме співробітництво з Туреччиною.
Такої домовленості було досягнуто під час 40-ї Консультативної наради з Договору про Антарктику, що завершилася 1 червня у Пекіні, передає Міністерство освіти і науки.
"Під час двосторонніх зустрічей з делегаціями КНР та Малайзії домовилися провести переговори щодо співпраці і за їх результатами підписати Меморандуми про науково-технічне співробітництво в галузі антарктичних досліджень", - сказав директор Департаменту науково-технічного розвитку МОН Дмитро Чеберкус.
За його словами, з Туреччиною такий меморандум вже підписано, тож з її представниками Україна обговорювала напрями подальшої взаємодії.
"З Китаєм для нас важливим є здійснення спільних наукових досліджень, обмін науковцями на станціях, співпраця у сфері логістики. Стосовно ж Малайзії та Туреччини, які не мають власних станцій в Антарктиді, то вони мають бажання долучатися до проведення досліджень на українській станції "Академік Вернадський". Наше завдання створити для цього відповідні умови", - сказав Чеберкус.
Коні вміють розрізняти емоції людини. Вчені дійшли такого висновку після досліджень.

Related

Цікаво 9058137212533284028

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item