Під вірусну атаку PETYA.A. потрапили комп'ютери Кабінету міністрів, банки, компанії та сайти


На комп'ютерах кабінету міністрів України почав поширюватися вірус-вимагач, шифрує інформацію на жорсткому диску.
Про це повідомив в себе на сторінці у Facebook віце-прем'єр-мінівстр Павло Розенко.
"Та-дам! Якщо що, то у нас теж мережа "лягла", по ходу! Таку картинку показують всі компи КМУ", - пише Павло Розенко.
Крім цього постраждав ряд великих українських приватних компаній.
Через хакерські атаки на інші компанії та банки в "Ощадбанку" вирішили перестрахуватися та обмежити функціонал послуг, що надають клієнтам.
"Банк перепрошує за незручності, що виникли внаслідок форс-мажорних подій і гарантує конфіденційність та збереження даних клієнтів. Клієнти "Ощадбанку" наразі можуть скористатися банкоматами інших банківських установ, для клієнтів-пенсіонерів ця послуга є безкоштовною. Веб- та мобайл-банкінг Ощад 24/7, а також операції з картками працюють у нормальному режимі. Відділення банку працюватимуть сьогодні у режимі консультацій. Служби банку у взаємодії з НБУ докладають максимум зусиль для якнайшвидшого відновлення доступу до усіх сервісів банку. Про завершення цих робіт буде повідомлено додатково", - зазначили в "Ощадбанку".
"Через масовану атаку вірусу Petya.A на наші інформаційні системи відділення та контакт-центр "Нова пошта" тимчасово не можуть обслуговувати клієнтів. Ми докладаємо всіх зусиль, аби відновити роботу вже найближчим часом. Вдячні вам за розуміння, обіцяємо інформувати про перебіг подій", - зазначають у "Новій пошті".
Також під атаку попала медіагрупа 24 каналу, пише журналіст Денис Бігус.
Також під атаку потрапила "Нова пошта".
У прес-службі "Укртелекому", кажуть що мова йде про вірус-шифрувальник. За словами представників компанії, незважаючи на атаку компанія продовжує представляти послуги телефонії та інтернету. Але постраждала робота колл-центру і центрів обслуговування абонентів.
Про хакерську атаку повідомив також гендиректор аеропорту "Бориспіль" Павло Рябикін. Не працює сайт аеропорту і табло з розкладом рейсів. Причиною збоїв є спам-атака, чи пов'язані ці дії хакерів з вірусом-здирником, невідомо.
Також зіткнулася з кібератакою компанія "Укргазвидобування".
"Зараз всі комп'ютери компанії вимкнені. Працюємо на телефонах", - йдеться в повідомленні УГВ на сторінці в Facebook.
WOG заявляє, що мережа компанії зазнала аналогічної атаки.
"Зараз відбувається кібератака на більшість провідних українських компаній і банків, в тому числі і на нашу мережу. Відповідно, заздалегідь приносимо вибачення за можливі збої в роботі компанії", - йдеться в повідомленні WOG.
Наразі недоступний також сайт ПАТ Нафтогаз України.
Це не перша атака на важливі інфраструктурні об'єкти в Україні. В кінці минулого року ніч з 17 на 18 грудня в декількох районах Києва і прилеглих районах Київської області сталося відключення електрики. Основною версією глава держпідприємства "Укренерго" Всеволод Ковальчук назвав "зовнішнє втручання в системи передачі даних", тобто кібератаку.

Related

Суспільство 8210216077057744370

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item