Луценко заявив про затримання головного редактора Страна.ua Ігоря Гужви

Ігоря Гужву затримали на хабарі
Поліція затримала головного редактора видання Страна.ua Ігоря Гужву у справі про вимагання хабара, повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.
"За матеріалами ДФС і прокуратури м. Києва поліцією затримано І. Гужву, який вимагав і отримав $10 тис. за нерозміщення компрометуючих матеріалів на діючого політика", - заявив він на свій сторінці в Facebook.
За його словам, слідство володіє відповідними відео- та аудіодоказами.
У коментарі Українським новинам Гужва заявив, що кримінальну справу розпочато після публікації про народного депутата з фракції Радикальної партії Дмитра Лінька. За його словами, люди Лінька пропонували $20 тис. за зняття матеріалу, проте він відмовив.
У коментарі Hromadske депутат Лінько заявив, що не звертався до редакції Страна.ua, але підтвердив, що була ситуація, при якій люди з видання його шантажували.

 Фото: Юрій Луценко via Facebook
Фото: Юрій Луценко via Facebook


Нагадаємо, що ввечері 22 червня поліція провела обшуки у редакції видання Страна.ua. 
Зазначимо, що в 2014-2015 рр. щодо Ігоря Гужви проводилося розслідування за підозрою в ухиленні від сплати 18 млн гривень податків.
Було відкрито кримінальне провадження за фактами фіктивного підприємництва та легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом, які перераховувалися на рахунки ТОВ Вести Мас-Медіа (ч.2 ст. 205 та ч. 3 ст.209 Кримінального кодексу України).
На момент скоєння вказаного злочину Ігор Гужва очолював холдинг Вести Україна, який за неофіційними даними, належить міністру-втікачу доходів і зборів Олександру Клименку.

Related

Гаряча новина 1562798153413247478

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item