Порошенко в річницю знищення рейсу МН17: Зухвалий злочин, пов'язаний з агресією РФ

Петро Порошенко: Зухвалий злочин, якого могло і не статися, якби не російська агресія
Президент України Петро Порошенко вшанував пам'ять пасажирів і екіпажу малайзійського Boeing-777 рейсу МН17, знищеного в небі над Донецькою областю.
Зокрема, Порошенко заявив, що спільним завданням для всіх учасників розслідування є доведення агресору неминучості відповідальності за всі скоєні злочини.
"Запалюючи свічки пам’яті, ми схиляємо голови перед 298 невинними жертвами рейсу МН17. Страшна трагедія, яка невимовним болем прозвучала в серцях рідних і близьких, в кожному з нас. У той день, як і тепер. Зухвалий злочин, якого могло і не статися, якби не російська агресія, російська установка і російська ракета, завезені з території Росії", - написав президент.

У свою чергу, Кабмін України заявив, що вина РФ у знищенні МН17 зрозуміла всьому цивілізованому світу і розплата за злочин неодмінно настане.
"Попри незграбні спроби нашого східного сусіда та його кишенькових терористів з окупованих територій приховати правду, сьогодні увесь цивілізований світ розуміє, чиїх це рук справа. Й розплата за злочин неодмінно настане, адже такі звірства не мають строку давнини. Україна і світ співчувають та пам’ятають!", - йдеться в повідомленні Кабміну.
За словами міністра транспорту Малайзії Датук Сері Ліоу Тіонга, його країна не заспокоїться, поки справедливість не буде досягнута.
"Малайзія рішуче прагне до правосуддя і залишається вірною переслідуванню тих, хто несе відповідальність за цю трагедію... Ми не заспокоїмося, поки не будуть відомі всі факти, а справедливість не буде досягнута", - цитує слова міністра Інтерфакс-Україна з посиланням на малайзійські ЗМІ.
Також Малайзія привітала рішення про передачу кримінального провадження у справі про збитий літак Малазійських авіаліній під національну юрисдикцію Нідерландів.
У заяві верховного представника ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріки Могеріні йдеться про повну підтримку роботи Об'єднаної слідчої групи, що розслідує факти знищення малайзійського Boeing.
"Ми вітаємо кроки країн слідчої групи для ефективного судового переслідування, а також рішення обрати національну систему правосуддя Нідерландів як важливого кроку для притягнення до відповідальності винних у знищенні рейсу MH17", - сказано в заяві. 

Авіалайнер Boeing 777-200ER авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс Амстердам - Куала-Лумпур, був збитий 17 липня 2014 року в районі села Грабове Донецької області (розташоване на території, окупованій терористами "ДНР"). Загинули всі 298 осіб, які перебували на його борту: 283 пасажири і 15 членів екіпажу.
5 червня група Bellingcat опублікувала два нових звіти щодо MH17, які доводять причетність Росії до знищення малайзійського лайнера в небі над східною Україною в 2014 році.
28 вересня 2016 року Міжнародна слідча група (Joint investigation team, JIT) офіційно оприлюднила результати розслідування катастрофи Боїнга Малазійських авіаліній рейсу МН17, згідно з якими він був збитий зенітно-ракетною установкою Бук, доставленою в Донбас з території Росії. Слідчі встановили, що причетними до цього злочину є 120 осіб.
За даними розслідувачів, ключовим організатором транспортування російського Бука в Україну з території РФ був командир "ДНР" Сергій Дубинський, відомий під прізвиськом "Хмурий".
5 липня 2017 року уряд Нідерландів заявив, що винних у катастрофі літака Боїнг-777 Малазійських авіаліній, знищеного в небі над Донецькою областю, судитимуть в Нідерландах, відповідно до місцевого законодавства.

Related

Події в Україні 8083046046628357686

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item