Екологічна катастрофа в Києві: вміст ртуті в повітрі перевищує норму в 30 разів


На території колишнього столичного заводу "Радикал" у деяких точках концентрація ртуті в повітрі перевищує гранично допустиму норму до 30 разів.
Про це 6 липня заявив представник Держпродспоживслужби Дмитро Байраченко, передає "24 канал".
Концентрація отруйної речовини у ґрунті в деяких місцях перевищує допустиму норму до 14,5 разів. Нові лабораторні дослідження на території заводу "Радикал" проводилися 23 і 29 червня 2017 року.
Київська адміністрація виділить 4,5 мільйона гривень на вивезення частини небезпечних відходів із території заводу "Радикал", заявив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.
Цю суму витратять на вивезення хлороорганічних сполук, а також на коригування техніко-економічного обґрунтування демеркуризації промислового майданчика заводу.
"Але ресурсу міста недостатньо для вирішення такої глобальної екологічної проблеми. Необхідна активна участь на державному рівні", - зауважив Пантелеєв.
Міська влада вирішила обстежити територію заводу, встановити додаткові паркани і цілодобову охорону, аби обмежити доступ сторонніх.
Також КМДА планує залучити до роботи правоохоронні органи та ініціювати процес зміни ліквідатора, бо підозрюють його в нетриманні природоохоронного законодавства.
АТ "Радикал" було визнано банкрутом у серпні 2000 року постановою Арбітражного суду Києва. Відкрито щодо нього ліквідаційну процедуру.

Related

Події в Україні 4509808983534159983

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item