У багатому склепі розкопали 63 скелети в купі золота


Археологи в Південній Америці виявили гробницю древньої цивілізації Варі. 

В склепі знаходилися муміфіковані тіла трьох королев разом із золотими скарбами і людськими жертвами. Дослідникам вдалося розкопати 63 скелети, яким близько 1300 років. Також знайшли золоті монети, кераміку, прикраси та бронзові інструменти. Археологи зазначили, що більшість знайдених тіл – це муміфіковані жінки, які сиділи вертикально. Про деталі цієї знахідки стало відомо 1 липня 2013-го.























1200-літній "храм мертвих" був знайдений на Ель-Кастільо-де-Хуармей, що в чотирьох годинах їзди на північ від столиці Ліми. Відкриття зроблене спільною польсько-перуанською командою. Дослідники говорять, що вивчення артефактів допоможе їм зібрати воєдино інформацію про життя та культуру людей в Андах до виникнення імперії інків.
"Вперше в історії археології в Перу ми знайшли царську гробницю, що належить культурі Варі", – розповідає провідний археолог Мілош Герш.
Варі прийшли з південного високогір'я Перу та правили на великій території від 500 до 1000 року. За цей час вони здійснили безліч поховань. За своїми звичаями, померлих близьких у загробне життя Варі проводжали в матеріальному достатку із знаряддями ремесла.
Серед інших артефактів, поряд з муміфікованими королевами, були знайдені інструменти для ткацтва, зроблені з золота, ритуальні сокири, чаші для пиття, контейнери з листям коки і безліч красиво прикрашеної кераміки.
Історики вважають, що Варі були першими людьми, які зуміли об'єднати племена на більшій частині перуанських Анд.

Related

Цікаво 8269584939646740207

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item