Україна у топ-8 країн світу із найнижчими показниками вакцинації дітей


У 2016 році в 8 країнах світу - в Центральноафриканській Республіці, Чаді, Екваторіальній Гвінеї, Нігерії, Сомалі, Південному Судані, Сирії та Україні - щеплення від дифтерії, правцю та коклюшу отримали менше 50 % дітей. 
У минулому році майже 13 мільйонів немовлят виявилися не захищеними від небезпечних інфекцій. Повідомляють у Всесвітній організації охорони здоров'я (ВООЗ) і Дитячому фонді ООН (ЮНІСЕФ).
У 2016 році 12, 9 мільйонів немовлят у всьому світі - 1 з 10 новонароджених - не отримали жодного щеплення. А це означає, що ці діти не захищені від багатьох небезпечних інфекційних захворювань, які можуть привести до їхньою загибелі у ранньому дитинстві.
З 2010 року частка дітей, які проходять повний курс регулярної вакцинації, незмінно становить в середньому у світі 86 % - 116,5 млн. немовлят. Останніми роками ця цифра практично не змінювалася. І це незважаючи на те, що на міжнародному рівні всі держави неодноразово обіцяли досягти глобальної мети - охопити імунізацією, щонайменше, 90 % усіх дітей.
Експерти установ системи ООН вкрай стурбовані такою ситуацією. Вони нагадали усім державам та батькам, що вакцинація є безпечним, ефективним і дешевим способом захисту дітей від небезпечних інфекційних захворювань.
"Більшість дітей, які не отримали щеплень, виявилися поза системою охорони здоров'я", - сказав директор одного з Департаментів ВООЗ Жан-Марі Окво-Белі.
"Ці діти у більшості випадків не мають доступу і до інших основних медичних послуг. Якщо ми маємо намір підвищити планку в справі імунізації у всесвітньому масштабі, то ми повинні зробити так, щоб медичними послугами змогли користуватися, в першу чергу, ті, хто зараз позбавлений доступу до них ", - додав представник ВООЗ.
Експерти ООН нагадали, що сьогодні завдяки імунізації щорічно вдається рятувати від загибелі через дифтерію, правцю, кашлюку та кору приблизно 2-3 мільйони дітей.
Протестували першу вакцину від раку. Онкологи з США, Німеччини та Австрії довели, що випробувані ними вакцини проти раку безпечні і клінічно ефективні для профілактики меланоми.

Related

Суспільство 4971358375144820341

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item