США прийняли рішення у питання агресії Росії проти України

Державний департамент США призначив колишнього посла країни у НАТО Курта Волкера спеціальним представником по Україні.
Про це у своєму Тwitter написав журналіст Крістофер Міллер, повідомляє "Українська правда".
Автор: budapestbeacon.com
Курт Волкер - спеціальний представник США по Україні
Також про це повідомляє Reuters з посиланням на акредитовані медіа, які цитують представника Держдепу, радника держсекратаря Роберта Хаммонда.
Пізніше він опублікував повідомлення прес-служби Держдепартаменту.
"Волкер координуватиме всі зусилля Державного департаменту з вирішення конфлікту, який розпочався, коли Росія вторглася в Крим, а пізніше і в Cхідну Україну" - заявив Хаммонд.
Курт Волкер - кар'єрний дипломат і спеціаліст по Європі, який також працював у Білому домі. З 2008-го по 2009-й був постійним представником США при НАТО.
Раніше посол США в РФ Джон Теффт повідомляв, що рішення про відновлення переговорів щодо України, які за колишньої адміністрації США відбувалися між помічником президента РФ Владиславом Сурковим і колишнім заступником держсекретаря США Вікторією Нуланд, нині не прийнято. Посол також зазначав, що доки незрозуміло, хто зміг би зайняти місце Нуланд у цих переговорах.
6 липня в Держдепартаменті США заявили, що вивчають усі способи залучення до переговорів нормандського формату, але не як члена групи.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Related

Гаряча новина 385243993043840985

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item