Резерви України зросли на третину – НБУ

У Нацбанку відзвітували про 16% зростання резервів

У червні міжнародні резерви України зросли на два відсотки.

 
За попередніми даними, міжнародні резерви України станом на 1 липня 2017 склали 17 млрд 970 млн доларів (в еквіваленті). Як повідомляється на сайті Національного банку України (НБУ) в середу, 5 липня, за перше півріччя резерви зросли на 16%, а за підсумками червня - на 2%.

"Сприятлива ситуація на зовнішніх ринках дозволила Національному банку і в подальшому купувати валюту для поповнення міжнародних резервів, не створюючи при цьому перешкод для зміцнення гривні", - повідомили в НБУ.
 
Повідомляється, що в минулому місяці Нацбанк купив 301,6 млн доларів. У той же час, обсяг проданої за інтервенціями валюти склав 1,4 млн доларів. Обсяг чистої покупки валюти Нацбанком минулого місяця склав 300,2 млн доларів.
 
У той же час, кошти з резервів використовувалися для платежів Кабміну з обслуговування і погашення державного боргу України в іноземній валюті в сумі 5,8 млн доларів.
 
"Станом на 1 липня обсяг міжнародних резервів України покриває 3,7 місяця майбутнього імпорту і є достатнім для виконання зобов'язань України і поточних операцій уряду та Національного банку", - підсумували в НБУ.
 
Нагадаємо, в 2016 році міжнародні резерви України зросли на 17% - до 15,539 мільярда доларів.

Related

Економіка 3976260306754662062

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item