У США застерегли Польщу щодо впровадження судової реформи

У Держдепі зазначили, що міцна і здорова демократія Польщі, близького союзника США, є життєво важливою для відносин між двома країнами
Державний департамент США застерігає Польщу щодо впровадження суперечливої судової реформи, яка може підірвати незалежність судів і послабити верховенства права в Польщі.
Про це йдеться в заяві Держдепартаменту США.
"Польський уряд продовжує впроваджувати законодавство, яке може підірвати незалежність судів і послабити верховенство права в Польщі. Ми закликаємо всі сторони гарантувати, щоб будь-яка судова реформа не порушувала конституцію Польщі або міжнародно-правові зобов'язання і поважала принципи незалежності суддів і поділу влади", - йдеться в заяві.
У Держдепі зазначили, що міцна і здорова демократія Польщі, близького союзника США, є життєво важливою для відносин між двома країнами.
Нагадаємо, Сенат Польщі слідом за нижньою палатою парламенту - Сеймом - проголосував за поправки до закону про Національну судову раду і структуру судів. Нововведення підпорядковують Верховний суд міністерству юстиції і посилюють вплив уряду на призначення голів судів.
Польська опозиція різко засудила зміни в системі правосуддя. У неділю, 16 липня, у великих польських містах пройшли акції протесту, в яких взяли участь люди, незгодні з проведенням судової реформи.
Президент Польщі Анджей Дуда після протестів громадськості вирішив не підписувати закон про судову реформу і відправив його на доопрацювання.

Related

Події у світі 2805314734517872650

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item