У Мукачевому перейменували вулицю Шухевича

Ім'я Романа Шухевича вулиця носила три місяці

Тепер це вулиця імені митрополита Андрея Шептицького.

 
У Мукачевому перейменували вулиці Бандери й Шухевича, хоча вони отримали ці назви в рамках декомунізації всього три місяці тому, повідомляє місцеве видання pmg.ua.
 
Сьогодні депутати Мукачівської міськради більшістю голосів перейменували вул. Степана Бандери на вул. Любомира Гузара, а вул. Романа Шухевича - на Андрея Шептицького.
 
Як повідомляє прес-служба Мукачівської міськради, підставою для таких перейменувань став лист священика Успенського Собору УГКЦ, декана Мукачевого Іосипа Ловськи з проханням назвати одну з вулиць міста ім'ям Блаженнійшого кардинала Любомира Гузара, який помер 1 червня 2017 р. А з проханням увічнити в топоніміці Мукачевого митрополита УГКЦ Андрея Шептицького звернувся голова МО "Союз Чорнобиль України" Олексій Товчко.
 
Вулиці були названі на честь лідерів українських націоналістів 5 квітня розпорядженням голови Закарпатської ОДА Геннадія Москаля. Раніше ці вулиці носили імена Ярослава Галана (комуністичний публіцист, вбитий у Львові в 1949 році) та Івана Туряниці (секретар Закарпатського обкому КП(б)У, член ЦК Компартії України).
 
Як повідомлялося, в Горішніх Плавнях Полтавської області (колишній Комсомольськ) вирішили відновити стелу на в'їзді в місто з колишньою назвою міста. З цього приводу Український інститут національної пам'яті (УІНП) звернувся до генпрокурора, голови СБУ та голови Нацполіціі з проханням провести розслідування.
 
На міських громадських слуханнях більшість учасників підтримала ідею перейменування колишнього Комсомольська в Святомиколаївськ.

Related

Події в Україні 6643865072617073712

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item