Ердоган звинуватив Німеччину у шпигунстві

Реджеп Таїп Ердоган

Турецький президент застеріг Берлін і Брюссель від введення санкцій проти Анкари.

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган у зв'язку з арештом німецького правозахисника Петера Штойднера звинуватив Німеччину у шпигунстві. "Захід хоче, щоб його агенти вільно розгулювали по нашій країні, завдаючи нам шкоду", - заявив глава турецької держави у вівторок, 25 липня, на засіданні парламентської фракції своєї Партії справедливості і розвитку.
Проурядові турецькі газети пов'язують затриманих 5 липня правозахисників зі шпигунською діяльністю. Серед них, окрім Штойднера, один підданий Швеції і 8 турецьких громадян, у тому числі керівниця місцевого відділення міжнародної організації Amnesty International.
"Ті, хто кажуть, що органи юстиції повинні займатися терористами, яких вони впускають у свою країну, роздмухують дипломатичну кризу, коли ми ловимо їх агентів по гарячих слідах", - висловив своє обурення Ердоган.
Туреччина звинувачує Берлін у підтримці курдських і лівих організацій, а також осіб, яких Анкара підозрює в причетності до спроби путчу. Федеральний уряд відкидає ці звинувачення.
Турецький президент також застеріг від запровадження санкцій проти його країни. "Якщо вони думають налякати Туреччину погрозами і торговими обмеженнями, повинні зважати на те, що самі заплатять ще вищу ціну", - наводить його слова державне агентство Anadolu.
Раніше президент Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що Верховенство закону і демократія в Туреччині знаходяться під загрозою зникнення.

Related

Події у світі 6517810325723970826

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item