Регламентний комітет визнав подання на нардепа Полякова необґрунтованими

За відповідні рішення члени комітету проголосували одноголосно
Регламентний комітет Верховної Ради визнав подання ГПУ на нардепа Максима Полякова недостатньо обґрунтованими, повідомляє Українська правда.
Зокрема, про це повідомив в.о. голови комітету Павло Пинзеник на засіданні в четвер.
У всіх трьох подданнях комітет визнав, що вони є законними, але недостатньо обґрунтовані в частині проведення оперативних слідчих дій.
Також комітет звернувся до ГПУ з вимогою розслідувати дії співробітників НАБУ, які нібито вчинили злочин провокацією підкупу. За три рішення члени комітету голосували одноголосно.
21 червня генеральний прокурор України Юрій Луценко вніс до Верховної Ради подання щодо надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і арешт народного депутата Максима Полякова (Народний фронт).
Поляков і його помічниця Тетяна Любонько фігурують в справі про бурштинову мафію. Зокрема, вони, нардеп Борислав Розенблат і ще кілька посередників підозрюються в лобіюванні у Верховній Раді інтересів приватної компанії з ОАЕ, зацікавленої у видобуванні бурштину.
За даними слідства, довірені особи нардепів отримали від представника іноземної компанії хабар на загальну суму понад $300 тис. для безперешкодного прийняття рішень на користь іноземної компанії.

Related

Політика 6871378847031491744

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item