ЗМІ: Три країни виступили проти заяви про європейську перспективу України на саміті у Києві

У спільній заяві саміту Україна-ЄС Київ має намір зафіксувати пункт про європейську перспективу, три країни ЄС - категорично проти
Документ, який має бути ухвалений за підсумками саміту Україна-ЄС, що відбудеться в Києві, опинився під загрозою через пункт про європейську перспективу Києва, повідомляє DW з посиланням на джерело в Єврокомісії.
Зазначається, що проти такого формулювання категорично виступають Нідерланди, їх опосередковано підтримують Німеччина та Франція.
Загалом проект тексту заяви нинішнього саміту охоплює всі головні напрямки співпраці України з Євросоюзом і не викликає заперечень у жодної зі сторін.
Окрім одного речення у преамбулі документу, в якому йдеться, що лідери країн-членів ЄС визнають європейські прагнення України й вітають її європейський вибір.
Українська сторона наполягає, щоб це речення було включене в текст саме в такому вигляді. Інакше, за інформацією джерела, Київ відмовиться від ухвалення спільної заяви.
 12 і 13 липня в Києві буде проходити саміт Україна-ЄС.
ЄС на саміті представлятимуть президент Європейської Ради Дональд Туск, президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер і високий представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки Федеріка Могеріні. Також від європейської сторони в саміті візьмуть участь віце-президент Єврокомісії Валдіс Домбровскіс, а також єврокомісари Йоханнес Хан і Сесілія Мальмстрем.
Українську сторону на саміті очолить президент Петро Порошенко.

Related

Події в Україні 6833562080484528172

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item