Порошенко: Ніхто в ЄС не позбавить Україну її європейського вибору

Петро Порошенко
Президент України Петро Порошенко під час вступної промови на саміті Україна-ЄС заявив, що ніхто не має права позбавляти Україну її європейського вибору.
Зокрема, відкриваючи 19-й саміт Україна-ЄС, Порошенко нагадав, що Україна вже зробила свій зовнішньополітичний вибір.
"Право вибору майбутнього належить виключно українцям і жодна країна світу не має право включати червоне світло на цьому шляху. І жодна нація не платила таку високу ціну на цьому шляху... Україна чітко задекларувала свої європейські прагнення і європейський вибір. Ми нікому це ні віддамо і ніхто не має права у нас це забрати", - цитує його слова Європейська правда.
Також президент наголосив на неприпустимості позиції політиків, які ставлять під сумнів європейський вибір України.
"При всій повазі до кожного лідера інститутів і держав ЄС я хочу підкреслити, що ні у кого немає жодного, ні морального, ні політичного права поступитися буквою і духом Угоди про асоціацію, її метою, її сенсом і її значенням для українського народу і для майбутнього нашої держави ", - заявив Порошенко.
Відзначимо, за інформацією Інтерфакс-Україна, поки немає ясності щодо спільної заяви за підсумками саміту Україна - ЄС.
Раніше джерела агентства повідомляли, що причиною цього стало блокування Нідерландами фіксації в спільній заяві положення про визнання Євросоюзом європейських прагнень України.
Київ наполягає на такому формулюванні і в разі, якщо ЄС відмовиться включати його в текст, може навіть відмовитися від спільної заяви.

Related

Політика 2548205399854796666

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item