Стали відомі подробиці переговорів Порошенка, Путіна і західних лідерів


Президент України Петро Порошенко провів телефонну розмову у yормандському форматі з французьким колегою Еммануелем Макроном, канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Росії Володимиром Путіним.
Про це повідомляє сайт глави держави.
Порошенко назвав останні дні липня одними з найкривавіших 2017 року і закликав Росію негайно припинити агресивні дії і постачання зброї на окуповані території.
Співрозмовники зазначили важливість повного припинення вогню, виведення важкого озброєння і проведення розведення сил із цілодобовим моніторингом ситуації СММ ОБСЄ.
Порошенко наголосив на важливості введення на Донбас миротворчої місії ООН.
Він зауважив, що звільнення заручників блокує російська сторона: Україна наполягає на негайному звільненні всіх заручників, зокрема тих, кого незаконно утримують на території Росії, зокрема Олега Сенцова та Романа Сущенка.
Президент Франції і канцлер Німеччини наголосили на неприпустимості будь-яких заяв, що підривають територіальну цілісність України, зокрема щодо створення так званої Малоросії.
Під час двогодинної розмови домовились узгодити остаточні кроки щодо безпеки та продовжити роботу над дорожньою картою імплементації Мінських домовленостей. З цією метою в другій половині серпня має відбутися зустріч зовнішньополітичних радників глав держав нормандського формату.
Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.
Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Related

Політика 8738880504274790218

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item