Маккейн проти рішення Трампа щодо Сирії

Сенатор Джон Маккейн

Сенатор вважає, що припинення США військової підтримки антиурядової опозиції в Сирії відверто грає на руку Путіну.

Глава комітету Сенату США з питань збройних сил Джон Маккейн, незважаючи на перебування в лікарні, розкритикував рішення президента Дональда Трампа згорнути програму ЦРУ з надання допомоги сирійській опозиції.

Нагадаємо, газета The Washington Post з посиланням на джерела повідомила, що президент США вирішив припинити програму ЦРУ з озброєння і військової підготовки опозиції в Сирії, яка виступає проти президента Башара Асада. Білий дім в свою чергу не підтвердив цю інформацію.

Раніше в Twitter Маккейн заявив, що припинення Вашингтоном підтримки антиурядової опозиції в Сирії зіграє на руку Росії.

"Повідомлення про те, що адміністрація закінчує програму допомоги сирійській опозиції - це безвідповідально, короткозоро, грає на руку Росії і Асаду", - зазначив сенатор.
В окремо поширеному прес-релізі Маккейн додав, що "робити будь-які поступки Росії за відсутності широкої стратегії щодо Сирії безвідповідально".
За його словами, адміністрація Трампа поки що не надала будь-якої концепції щодо подальших дій в Сирії і взагалі на Близькому Сході.

"Ключовим напрямком американської стратегії має бути усунення Асада від влади як одного з компонентів завершення жорстокого конфлікту в Сирії, який (свого часу - ред.) підштовхнув до розростання ІД", - наголосив сенатор.

Іншим фактором, який підживлює конфлікт, він назвав триваючий "злочинний вплив" на ситуацію з боку Ірану.

Крім того, Маккейн вказав, що після шести місяців роботи адміністрація досі не має стратегії перемоги в Афганістані.
Як повідомлялось, у Маккейна діагностували небезпечну пухлину мозку - гліобластому.

Related

Події у світі 661413492285258295

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item