Расмуссен: НАТО і Україна протидіють спільним викликам

Расмуссен: НАТО і Україна протидіють спільним викликам
Андерс Фог Расмуссен
Візит до України Північноатлантичної ради на чолі з генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом пдтвердить рішучість союзників продовжити тиск на РФ та підтримку України.
Про це заявив екс-генеральний секретар НАТО, радник президента України Андерс Фог Расмуссен, повідомляє Укрінформ.
"Північноатлантична рада, яка об’єднує послів із 29 країн-членів НАТО, є вагомою можливістю надіслати сигнал столицям Альянсу про необхідність продовжувати тиск на Росію та підтримувати Україну", - наголосив екс-глава Альянсу у Брюсселі.
Расмуссен відзначив, що безпека України є також безпекою НАТО, і обидва партнери нині протидіють спільним викликам, включаючи втручання у виборчий процес та загрози кібербезпеці та інші сфери, у яких Україна вже набула значний досвід.
"Діалог і співробітництво між НАТО і Україною є міцними, і візит Північноатлантичної ради лише посилить їх", - переконаний данський політик.
Торкаючись питання перспектив членства України в НАТО, Расмуссен відзначив, що це є суверенним вибором держави, і прагнення до цього додають оптимізму.
Раніше повідомлялось, що генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг озвучив основні умови набуття Україною членства в Північноатлантичному альянсі, серед яких - консенсус усіх союзників та бажання самої держави.

Related

Політика 8064750888513037637

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item