Всесвітній день шоколаду. Дієтолог назвав шість причин вживати більше какао-продукту


Сьогодні, 11 липня, святкується Всесвітній день шоколаду, який був вперше проведений французами у 1995 році.
З нагоди свята, американський дієтолог Уїлл Кловер розповів про користь шоколаду для здоров'я і назвав шість причин вживати його більше. На думку експерта, багато людей відмовляються від шоколаду, щоб зберегти фігуру, але таким чином вони позбавляють себе необхідних для організму мікроелементів. Доктор Кловер вважає, що регулярне вживання чорного шоколаду в помірних кількостях значно покращить здоров'я, забезпечить гарний настрій і зовсім не зашкодить фігурі, пише Prevention.
Шість причин вживати більше шоколаду
1. Здорова шкіра
Чорний шоколад багатий антиоксидантами, які сприяють очищенню організму, завдяки чому зберігається здоров'я і краса шкіри. Більше того, дослідження європейських дерматологів показало, що, вживаючи шоколад протягом 12 тижнів, на 25% зменшується втрата вологи в шкірі. Також, какао покращує циркуляцію крові, чим покращується насичення клітин киснем.

© unsplash
© unsplash


2. Здорові зуби
Незважаючи на поширену думку, що шоколад псує зуби, насправді він захищає ротову порожнину від шкідливих бактерій. Правда, користь приносить тільки чорний шоколад, в якому міститься багато какао, адже саме какао містить антибактеріальні компоненти.

© Pixabay
© Pixabay


3. Знижує апетит і сприяє схудненню
У какао міститься багато клітковини і білка, тому лише кілька шматочків шоколаду можуть придушити апетит. Це відбувається завдяки тому, що скорочується вироблення гормону голоду греліну.

© pexels
© pexels


4. Покращення концентрації
Чорний шоколад покращує циркуляцію крові, тому приплив крові до мозку покращує пам'ять і підвищує концентрацію уваги. Також, при вживанні шоколаду підвищується рівень ендорфінів, завдяки чому поліпшується настрій і підвищується працездатність.

© Kaboompics/Karolina
© Kaboompics/Karolina


5. Зміцнюється нервова система
У стресових ситуаціях підвищується гормон кортизол, який негативно впливає на емоційний стан і уповільнює метаболізм. Регулярне вживання чорного шоколаду здатне зміцнити нервову систему, завдяки чому людина буде менш схильною до стресів.

© pexels
© pexels


6. Підсилює ефективність тренувань
Шоколад містить глюкозу, яка дає енергію для занять спортом, а також антиоксиданти та інші мікроелементи, завдяки яким знижується ймовірність кріпатури по закінченню тренування. Більше того, дослідження показали, що регулярне вживання шоколаду сприяє швидкому відновленню м'язів.

© Chevanon Photography/ pexels
© Chevanon Photography/ pexels

Related

Цікаво 2928607781034305822

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item