У Вінниці студенти з Йорданії викрали місцевого жителя


Вони вимагали за чоловіка викуп в 40 тисяч доларів.

У Вінниці співробітники поліції затримали трьох громадян Йорданії, які 16 липня викрали місцевого жителя, нібито через його борги. Про це повідомляє регіональне управління Нацполіції.
"Шляхом фізичного насильства і погроз вбивством зловмисники вимагали за звільнення хлопця 40 тисяч доларів США", - йдеться в повідомленні.







За інформацією поліції, раніше 24-річний чоловік на замовлення студентів пригнав їм з-за кордону автомобіль BMW. Через деякий час вони вирішили повернути авто і вимагали за повернення 3 тисячі доларів США. Вінничанин пообіцяв повернути кошти після продажу автомобіля. На це іноземці не погодилися: вони наказали збирати гроші, на які вже нарахували "відсотки". За розрахунком йорданців, сума склала 40 тисяч доларів.
У лютому вони посадили жителя Вінниці в машину, заблокували двері і вивезли за місто. Погрожуючи ножем і фізичною розправою, зловмисники змусили потерпілого написати кілька розписок про отримання позики в розмірі 40 тисяч доларів.
"16 липня на одній з вулиць Вінниці зловмисники викрали свою жертву, вивезли в лісопосадку в Жмеринський район і побили з вимогою негайно погасити першу частину "боргу", - зазначили в поліції.
Потерпілому довелося звертатися до родича, телефон якого він назвав викрадачам. Один із зловмисників зателефонував за вказаним номером і запросив у чоловіка за звільнення племінника 3 тисячі доларів. Гроші той повинен був принести до кінця дня, інакше хлопця обіцяли вбити.
Викраденого зловмисники тримали в орендованій квартирі у Вінниці. Вони звільнили жертву тільки після того, як родич ввечері приніс гроші і закордонний паспорт як заставу.
Зловмисників затримали під час передачі залишку "боргу". Ними виявилися троє 24-річних жителів Йорданії. В цьому році вони закінчили навчання у вінницькому університеті і до кінця липня повинні були залишити територію України.
За даним фактом порушили кримінальну справу за ч. 2 ст. 189 Кримінального кодексу України (вимагання), ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ч. 3 ст. 357 (викрадення, привласнення, вимагання документів, штампів, печаток).
Зловмисникам загрожує позбавлення волі терміном до семи років.
Як повідомлялось, раніше в Київській області затримали злочинне угрупування, члени якої намагалися викрасти колишнього громадянина Росії за винагороду в 17 млн ​​доларів.

Related

Гаряча новина 6738284036503776258

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item