У НАТО назвали умови для членства України

Україна в майбутньому може стати повноправним членом НАТО

Йенс Столтенберг наголосив, що жодна країна не має права впливати на процес прийняття рішення Києвом про членство в альянсі.

Для набуття Україною повноцінного членства в НАТО необхідний консенсус усіх союзників і бажання самої держави. Про це в інтерв'ю Укрінформу заявив генеральний секретар альянсу Йенс Столтенберг.
"Якщо говорити про членство, то важливий сигнал полягає в тому, що всі 29 союзників повинні дійти консенсусу в цьому питанні. І, звичайно, сама Україна повинна вирішити, стати членом НАТО чи ні", - зазначив Столтенберг.
Він зауважив, що жодна інша країна не має права втручатися і впливати на процес прийняття цього рішення.
"Кожна нація має право вибирати свій власний шлях і вирішувати, приймати чи ні участь в організаціях, як НАТО", - додав генсек.
На його переконання, наразі основні зусилля України повинні зосередити на проведенні реформ, а НАТО буде допомагати в цьому, включаючи модернізацію Збройних сил і боротьбу з корупцією.
"Україна крок за кроком стає все більш здатною досягти стандартів НАТО в різних сферах", - переконаний Столтенберг.
Як повідомлялось, раніше Столтенберг заявляв, що двері в НАТО для України залишаються відкритими, і країна може стати членом альянсу. Він нагадав, що на саміті в Бухаресті було вирішено, що Україна стане членом НАТО.

Related

Події у світі 8709729998430040835

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item