У Стамбулі проти Ердогана протестували десятки тисяч


"Марш справедливості" стартував у турецькій столиці 15 червня.

У центрі Стамбула відбувся мітинг проти уряду президента країни Реджепа Тайіпа Ердогана, в якому взяли участь десятки тисяч людей. Перед цим вони пройшли маршем від Анкари до Стамбула. "Марш справедливості", учасники якого подолали понад 400 кілометрів, стартував в турецькій столиці 15 червня.







Його учасники протестують проти масових звільнень і арештів, які пішли за невдалою спробою військового перевороту влітку минулого року.

Президент Ердоган звинуватив учасників акції протесту в підтримці тероризму і заявив, що Народно-республіканська партія, яка організувала марш, вийшла за рамки опозиційної діяльності і діє спільно з терористичними угрупованнями.

Лідер НРП Кемаль Киличдароглу закликав до проведення маршу після того, як один з членів партії Еніс Бербероглу був засуджений до 25 років в'язниці за розголошення пресі подробиць у справі про обшук вантажівок, що належать Національній розвідувальній організації (MIT), які прямували до Сирії.

Еніс Бербероглу відкидає висунуті йому звинувачення. Мітинг в Стамбулі відбувся в районі Мальтепе, де перебуває арештований депутат.

Як повідомляє кореспондент Бі-бі-сі в Стамбулі Марк Лоуен, марш протесту можна вважати безпрецедентним політичним викликом, кинутим президенту Ердогану.

Багато в країні вважають, що уряд скористався можливістю придушити всіх своїх супротивників на підставі боротьби з прихильниками змови, зазначає кореспондент.

Зазначимо, 6 липня правоохоронні органи Туреччини затримали главу турецького відділення міжнародної неурядової правозахисної організації Amnesty International Іділ Есер, а також сім інших правозахисників.

Related

Події у світі 7754557562336199095

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item