Лондонський суд дозволив Україні поки що не віддавати Росії "борг Януковича"


Високий суд Англії визнав право України на апеляцію щодо справи так званого "боргу Януковича".

За ним Росія надала Україні $3 млрд в борг за часів екс-президента України.
Про це повідомляє прес-центр Міністерства фінансів України.
"Високий суд прийняв рішення на користь позиції України щодо повного зупинення виконання рішення, винесеного у порядку спрощеного провадження, до завершення розгляду апеляційної скарги України", – йдеться у повідомленні.
Суд підтвердив, всупереч спробам Росії, встановити обтяжливі умови для подачі апеляції українською стороною, Україні був наданий дозвіл на оскарження рішення. Суддя Блер визнав, що порогові умови для надання дозволу на апеляцію виконані. Апеляція має реальні шанси на успіх.
У грудні 2013-го, під час Майдану, тодішній президент Віктор Янукович підписав у Москві угоду про 15-мільярдну позику від Росії. 3-мільярдний кредит, оформлений у єврообігаціях, які викупила Росія, мав стати першим траншем із цієї позики. Сторони домовилися, що суперечки вирішуватимуться за британським правом.
У лютому 2014 року Янукович втік з України до Росії. Після зміни влади в Україні Київ намагався включити суму у 3 млрд доларів до загального пакету під час переговорів щодо реструктуризації інших зовнішніх зобовязань. Проте Москва відмовилася. Наполягала на тому, що борг є державним, оскільки переговори щодо позики відбувалися на найвищому державному рівні.
У грудні 2015 року український уряд запровадив мораторій на виплату боргу. На початку 2016-го Росія звернулася через цей борг до суду.

Related

Події у світі 7616306285458239934

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item