Затриманого на Донбасі російського контрактника Агєєва можуть обміняти на Сущенко - Фейгін

Марк Фейгін
Російського контрактника Віктора Агєєва, затриманого в зоні бойових дій на Донбасі, після суду можуть обміняти на українського журналіста Романа Сущенка, утримуваного в Росії, передбачає адвокат Сущенка Марк Фейгін.
Про це адвокат сказав у коментарях Радіо Свобода.
"Не варто цього очікувати швидко - Агєєва затримали зі зброєю в руках під Луганськом, має відбутися слідство, повинен відбутися суд, який винесе вирок і з'явиться можливість процесуальних процедур, які ми називаємо обміном, а фактично це взаємне прощення. Таким чином вирішення питання двох доль: з одного боку - військовослужбовця Агєєва, якщо його помилує президент Порошенко, і, наприклад, мого підзахисного Сущенка, якого міг би помилувати після суду Путін", - розповів Фейгін.
Він зазначив, що історія з Агеєвим стала публічною і схожа на історію росіян Олександра Александрова і Євгена Єрофєєва, яких обміняли на Надію Савченко.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в зоні АТО знешкодили диверсійно-розвідувальнугрупу супротивника. Під час бою було знищено два бійця окупаційних військ РФ, у тому числі, кадрового російського офіцера Олександра Щербака з позивним Алекс. Ще четверо диверсантів, серед яких виявився і Агєєв, були захоплені в полон.
Як повідомляє Російська служба Бі-бі-сі, Агєєв служив за контрактом у військовій розвідці.
У той же час у Міноборони РФ його причетність до ВС РФ традиційно заперечують, заявляючи, що він нібито звільнився зі служби в травні 2016 року.

30 вересня 2016 року ФСБ Росії затримала в Москві журналіста Укрінформу Романа Сущенка, звинувачуючи в шпигунстві. У російській спецслужбі вважають, що Сущенко є співробітником Головного управління розвідки Міноборони України. В українській розвідці причетність Сущенко до відомства не підтвердили.
Адвокат журналіста Фейгін раніше повідомляв, що за журналістом велося санкціоноване стеження в Росії ще з грудня 2015 року, коли він приїжджав до родичів.
27 червня російський суд продовжив термін утримання під вартою Сущенка до 30 вересня 2017 року.

Related

Події у світі 8974128870551381026

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item