На Луганщині шахтарі страйкують під землею

Черговий страйк шахтарів

Шахтарі другу добу не виїжджають із шахти.

 
У Луганській області на шахті ім. Капустіна ДП "Лисичанськвугілля" 70 шахтарів страйкують через невиплату заробітної плати із 2015 року, повідомив голова Федерації вільних профспілок України Михайло Волинець у Facebook.
 
"Шахтарі другу добу не виїжджають із шахти: вчора перша зміна шахтарів відмовилася виїжджати з шахти, а інші зміни спускатися. Мета - виплата заборгованості із зарплати починаючи з 2015 року. Уся перша зміна - бойовики, прохідники під землею, станом на зараз всього 70 гірників", - написав Волинець.
 
 
Він додав, що на шахті працюють тільки водовідлив і вентиляція.

Пізніше Волинець уточнив, що під землею на шахті ім. Капустіна залишилися 54 гірників: "Вони налаштовані дуже рішуче, вимагають,зокрема, доступу до телеканалів".
 
За даними Волинця, місячний фонд із зарплати на цій шахті становить 32 млн грн, а заборгованість становить майже тримісячний фонд (96 млн грн).
 
"Заборгованість існує і на інших державних шахтах. І якщо до Дня шахтаря заборгованість не погасять, такі страйки неминучі по Україні", - додав Волинець.
 
Нагадаємо, у травні у Кривому Розі страйкували шахтарі трьох підприємств - Криворізького залізорудного комбінату (КЗРК), ПАТ ArcelorMittal Кривий Ріг і рудника ВАТ "Євраз-Суха Балка", вимагаючи підвищення зарплати.

Related

Політика 5407384126063426191

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item