Винних у трагедії малазійського "Боїнга" судитимуть заочно


У Нідерландах узаконять процедуру заочного суду.

Зміни в законодавство внесуть, щоб винести вирок у справі збитого боїнга МН-17. Україна і Нідерланди уклали двосторонню угоду про передачу юрисдикції на те, щоб притягнути до відповідальності винних у трагедії. Свідків та підозрюваних допитуватимуть через відеозв'язок.
Про це розповіла заступник міністра закордонних справ Олена Зеркаль в інтерв'ю "Громадському".
"Ми підписали двосторонню угоду про передачу юрисдикції на притягнення до відповідальності винних у збитті літака. Звичайно, угода — компромісний варіант, на який усі змушені були погодитись, зважаючи, що резолюція Радбезу ООН щодо створення окремого трибуналу не пройшла (рішення заблокувала Росія — ред.). Ми знайшли найбільш виважену формулу, аби здійснилося правосуддя. Щоб ратифікувати угоду потрібен певний час. Вона пов'язана з правами людини і з різними засадами вчинення правосуддя, – зауважила Зеркаль.
Від гібридного трибуналу відмовилися, як від найбільш затратного способу, каже Олена Зеркаль.
"Створення окремого суду — компромісне рішення. Справді, заочне засудження є єдиним варіантом. Хоча, доки триває слідство та відбуватиметься судовий процес, можливо, щось зміниться в Раді безпеки ООН", - каже Зеркаль.
Малазійський "Боїнг" збили три роки тому над Донеччиною під час рейсу МН-17 "Амстердам – Куала Лумпур". У цій трагедії загинуло 298 людей. Міжнародна розслідувальна група встановила, що літак збили російським зенітно-ракетним комплексом "Бук". У Росії усі звинувачення відкинули.

Related

Події у світі 5878848557235829118

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item