Медведчук прокоментував підсумки саміту Україна - ЄС


XIX саміт Україна - ЄС в черговий раз продемонстрував евроіллюзіі офіційного Києва, заявив Віктор Медведчук. Політик прокоментував підсумки зустрічі на вищому рівні, що відбулася 13 липня.
Відсутність консенсусу з підсумкового спільною заявою викликало шок в політичному середовищі і ЗМІ, зазначив лідер "Українського вибору - Права народу", але мало хто звернув увагу на іншу обставину.
"Положення преамбули Угоди про асоціацію з ЄС, на яке посилався Дональд Туск і підтвердження якого, по всій видимості, вимагала українська сторона в тексті підсумкової заяви саміту, лише з великою натяжкою може бути охарактеризоване як визнання деяких європерспектив офіційного Києва", - пояснив Медведчук.
Політик також прокоментував текст преамбули Угоди, в якому говориться: "... Європейський союз визнає європейські устремління України і вітає її європейський вибір, в тому числі її зобов'язання будувати розвинену і стійку демократію і ринкову економіку".
"У цьому формулюванні можна знайти все що завгодно, крім головного - згоди або хоча б подоби згоди на інтеграцію України до складу ЄС. Більш того, згідно з преамбулою, "ця Угода не визначає наперед і залишає відкритим майбутній розвиток відносин Україна - ЄС", - підкреслив політик.
Висновки, які підтвердив саміт Україна - ЄС, вважає лідер "Українського вибору - Права народу", невтішні.
"Такий підсумок складався саміту тільки зайвий раз підтверджує: нинішня влада України, не впоравшись із завданням по забезпеченню самостійного розвитку країни, використовує ідеологічний евроміраж і обіцянки світлого європейського майбутнього, щоб замаскувати власні провали і нездатність до державного управління", - підсумував Віктор Медведчук.

Related

Політика 2145772494936386853

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item