Вогнемет та гранати. Укроборонпром представив першу зроблену в Україні термобаричну зброю

РПВ-16 – реактивний піхотний гранатомет, який оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю
В Укроборонпромі розробили нову термобаричну зброю: піхотний вогнемет РПВ-16, а також гранати РГТ-27С та РГТ-27С2.
Про це повідомляє прес-служба відомства.
На Гончарівському полігоні ЗСУ нову термобаричну зброю представили Секретарю РНБО України Олександру Турчинову, який особисто оцінив розробки.
“На полігоні була перевірена ефективність українських термобаричний боєприпасів. Яких, практично, на сьогоднішній день немає на фронті. Дуже непогано себе зарекомендував ручний реактивний вогнемет РПВ-16”, – відмітив Олександр Турчинов.
РПВ-16 – реактивний піхотний гранатомет, який оснащений реактивною гранатою із спеціальною термобаричною сумішшю. Це - переносна зброя, яка здатна знищувати противника навіть за потужними укриттями. За своєю фугасною дією граната РПВ-16, калібром 93 мм, еквівалентна артилерійському снаряду великого калібру.

Фото: Укроборонпром
Фото: Укроборонпром



Фото: Укроборонпром
Фото: Укроборонпром


На полігоні також були продемонстровані гранати РГТ-27С та РГТ-27С2. Ці гранати, масою не більше 600 грамів, створюють на дві секунди вогняну хмару об‘ємом не меншим за 13 м³, у який температура сягає 2500 градусів. Така температура дозволяє знищувати не тільки живу силу противника, але і виводити з ладу легкоброньовану техніку.
У відомстві також зазначають, що у світі лише одиниці країн мають технологію створення термобаричних боєприпасів, а наразі представлені перші розробки зброї такого типу в Україні. 
Термобарична зброя знищує противника завдяки створенню під час вибуху високотемпературного імпульсу, який супроводжується різким перепадом тиску. 

Related

Технології 6609225431925656402

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item