Держдеп: Мир на Донбасі можливий поза "Нормандією"

Курт Волкер на Донбасі

Політичні зміни в США і Франції, а також вибори президента Росії створюють можливості для вирішення конфлікту в Україні.


Спеціальний представник держдепу США з питань України Курт Волкер розповів про вікно можливостей, яке дозволить вирішити конфлікт на Донбасі поза нормандським форматом. Про це він заявив після відвідування зони АТО, пише Le Monde.
"З більш ніж тисячею порушень режиму припинення вогню і щоденними смертями неможливо говорити про заморожування конфлікту чи стабілізації. Це справжня жорстока війна", - сказав Волкер.
 
Він вважає, що Росія хоче зберегти свій тиск на Україну, тому війна на Донбасі триває.
 
Американський дипломат також зазначив, що Москва також впливає на здатність європейців приймати рішення, оскільки Європа залежить від російського газу.
 
Волкер підкреслив, що має намір підтримувати трансатлантичний підхід і віддавати перевагу мінським угодам, які, за його словами, привели Росію за стіл переговорів.
 
"Політичні зміни в США і Франції і наближення президентських виборів у Росії у 2018 році дають вікно можливостей для отримання результатів поза нормандським форматом”, - підкреслив він.
 
Французька газета зазначає, що поява в держдепі спеціальної особи по Україні говорить про те, що США хочуть брати активну участь у вирішенні конфлікту на Донбасі.
 
Раніше Волкер говорив, що в Україні російських танків більше, ніж є у всій Західної Європи. Він зазначив, що адміністрація Трампа розглядає можливість поставки зброї Україні.

Related

Політика 5810660462617239551

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item