ФРН: Перемир'я на сході України не дотримується

Фото: Миіноборони України

У МЗС Німеччини застерегли про повне завершення політичного процесу, якщо конфлікт на Донбасі посилиться.

Міністерство закордонних справ Німеччини заявило, що "хлібне перемир'я", введене на сході України 24 червня, не дотримується. Про це йдеться в заяві відомства.
У МЗС ФРН зазначили, що узгоджене перемир'я не витримується, спостерігаються численні випадки застосування зброї по лінії зіткнення.
У відомстві заявили, що для довгострокового припинення вогню "сторонам конфлікту не вистачає волі".
За даними МЗС Німеччини, "кожен день на сході України з'являються жертви, в тому числі серед цивільного населення". За інформацією відомства, за останні 14 убитих і 13 поранених українських військовослужбовців.
У відомстві закликали всі сторони "негайно виконувати досягнуті домовленості", інакше є ризик "посилити військовий конфлікт, який забере ще більше життів, і політичний процес завершиться повністю".
"Самі інтенсивні зусилля в переговорному процесі безглузді, якщо немає політичної волі для реалізації (домовленостей - ред.). Схід України потребує нарешті явних кроків до миру", - йдеться в заяві міністерства.
Нагадаємо, контактна група щодо України погодила "хлібне перемир'я" на зустрічі в Мінську. Сторони домовилася про режим тиші на Донбасі з півночі 24 червня до 31 серпня на період збору врожаю.

Related

Події в Україні 7321641205864749597

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item