У Росії планують побудувати шість авіаносців

"Адміралу Кузнєцову" необхідний ремонт

Програма будівництва нового авіаносного корабля обговорюється в РФ уже не перший рік.


Найближчим часом у Росії будуть закладені шість авіаносців. Про це заявив перший заступник голови комітету Ради Федерації з оборони і безпеки Франц Клінцевич, передає Лента.ру.
"Найближчим часом ми шість закладемо", - сказав Клінцевич про російські авіаносні кораблі. Про це він розповів в ефірі програми "Недільний вечір" з Володимиром Соловйовим на телеканалі Росія-1.
 
Раніше, у квітні 2017 року, головком ВМФ Володимир Корольов заявив про те, що авіаносний флот Росії буде розширений.
 
"Ми постійно над цим працюємо. І це завдання буде вирішене", - сказав адмірал, відповідаючи на запитання про те, чи є плани побудувати для російського флоту ще кілька авіаносців.
 
Зазначимо, що програма будівництва нового авіаносного корабля обговорюється в Росії вже не перший рік. Можливі варіанти вигляду корабля пророблялися в рамках держпрограми з озброєння на 2011-2020 роки.
 
Зараз у Росії взагалі немає повноцінних авіаносців, а єдиним кораблем, який наближається до цього класу, є авіаносний крейсер "Адмірал Кузнєцов", побудований ще за часів СРСР на Чорноморському суднобудівному заводі в Миколаєві.
 
Як повідомлялось, найближчим часом крейсер "Адмірал Кузнєцов" відправиться на ремонт з модернізацією, що продовжить термін його служби ще на 20 років. На проведення робіт планується витратити 65 млрд руб. - понад 1 млрд доларів.

Related

Події у світі 7350122898003764828

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item