Укроборонпром випробував партію оновлених САУ

Випробування САУ на полігоні в Хмельницькій області

Бойову техніку перевірили перед відправкою до війська.

 
Шепетівський ремонтний завод провів випробування партії самохідних артилерійських установок 2С-3 "Акація" і 2С-1 "Гвоздика" перед передачею у війська збройних сил України. Про це повідомляється на сайті Укроборонпрому.
 
За інформацією прес-служби концерну, САУ успішно здійснили серію пострілів і марш-кидок на спеціальному полігоні в Хмельницькій області.
 
2С-3 "Акація", яка пройшла цикл відновлення всіх систем, оснащена 152-мм гаубицею, яка здатна вести вогонь на відстані 17-20 км, у тому числі - сучасними керованими снарядами типу "Квітник". Бойова машина вагою у 27,5 т може рухатися зі швидкістю до 60 км/год, завдяки чому досягається висока мобільність і гнучкість застосування на полі бою.
 
У свою чергу 2С-1 "Гвоздика" оснащена гаубицею меншого калібру - 122-мм - з дальністю ураження цілей близько 15 км. Легша "Гвоздика" (маса - 15,7 т) також може рухатися зі швидкістю 60 км/год, при цьому машина має можливість форсувати водні перешкоди уплав.
 
Також зазначається, що починаючи з 2013 року Шепетівський ремонтний завод у чотири рази збільшив обсяги виробництва.
Як повідомлялось, раніше Київський бронетанковий завод провів успішні випробування нової партії БТР-3ДА, які були передані Національній гвардії України.

Related

Події в Україні 4176052736031597616

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item