Суд заарештував завод Новинського


Печерський райсуд Києва наклав арешт на 99% акцій ПАТ "Чорноморський суднобудівний завод", що входить у "Смарт-Холдинг" нардепа-"опоблоківця" Вадима Новинського.
Про це йдеться в ухвалі суду від 21 червня, повідомляє "Ліга.Бізнес".
Заарештовані акції заводу розподілили між 9 юридичними особами.
Санкції наклали за клопотанням Генеральної прокуратури в рамках кримінального провадження, відкритого в травні цього року.
Справу відкрили за заявою одного з депутатів Верховної Ради (ім'я не розкривають). Іншим визначенням суд наклав арешт на все майно заводу.
Кримінальне провадження відкрили за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами ФДМУ, Мінпромполітики, ПАТ "Херсонський суднобудівний завод" під час внесення 2011 року змін у договір купівлі-продажу акцій ДАХК "Чорноморський суднобудівний завод".
Такі зміни призвели до зменшення обсягу інвестиційних зобов'язань на суму більш як 500 млн грн, "що спричинило тяжкі наслідки у вигляді збитків державі", а також умисного доведення до банкрутства ЧСЗ посадовими особами підприємства.
ЧСЗ перебуває в стадії банкрутства з 2014 року. Ініціатором банкрутства є Балаклавське рудоуправління (БРУ), яке, як і ЧСЗ, належить Новинському.
Суднобудівний бізнес "Смарт-холдингу" об'єднує компанія Smart Maritime Group. SMG управляє "Чорноморським суднобудівним заводом", "Херсонським суднобудівним заводом", "Миколаївським машинобудівним заводом" і термінальним комплексом "Очаків". Бенефіціаром "Смарт-холдингу" є нардеп з "Опозиційного блоку" Вадим Новинський.

Related

Політика 2066944477864637809

Post a Comment

emo-but-icon

Ми у соцмережах

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item