У Конгресі США вперше поставили питання про імпічмент Трампу

Конгресмени звинувачують Дональда Трампа в зв'язках з Росією для впливу на результати виборів
У США конгресмени від демократів Бред Шерман і Ел Гріг висунули на розгляд палати представників Конгресу питання про імпічмент президенту Дональду Трампу.
Видання The Hill зазначає, що це перша офіційна ініціатива конгресменів.
"Недавні викриття Дональда Трампа-молодшого свідчать про те, що виборчий штаб Трампа був готовий прийняти допомогу з боку Росії", - йдеться в заяві Шермана.
Зокрема, конгресмени наполягають, що президент США міг перешкоджати розслідуванню можливому втручанню Росії в американські вибори в минулому році.
"Тепер ми будемо намагатися змусити юридичний комітет Палати представників Конгресу США провести слухання з приводу створення перешкод правосуддю і російського втручання в наші вибори", - вказує конгресмен.
Шерман наполягає, що розмова Трампа з колишнім директором ФБР Джеймсом Комі і його подальше звільнення були спрямовані на те, щоб перешкоджати правосуддю.
9 травня Трамп відправив у відставку директора ФБР Джеймса Комі, який займав цю посаду з 2013 року. Президент США аргументував своє рішення тим, що Комі втратив довіру в Вашингтоні .

Після виборів президента США восени 2016 року Центральне розвідувальне управління США дійшло висновків, що хакерські атаки з боку Росії на офіційні установи в США під час президентської кампанії були спрямовані безпосередньо на підтримку Дональда Трампа,а не на дискредитацію самого процесу демократичних голосувань.
Пізніше національна розвідка США виклала в публічний доступ незасекречену версію доповіді про "втручання Росії у вибори". Документ має і секретну версія, яку раніше представили Бараку Обамі і Трампові.
Згідно з документом, президент Росії Володимир Путін наказав провести хакерські атаки з метою вплинути на вибори в США.

Related

Події у світі 4590118822278408531

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item