Луценко: Щодо нардепа Новинського може бути нове подання до Ради

Вадим Новинський
Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що стосовно народного депутата з фракції Опозиційний блок Вадима Новинського може бути подано нове подання до Верховної Ради.
Зокрема, про це Луценко заявив на засіданні регламентного комітету парламенту, відповідаючи на питання, чому після дачі Радою дозволу на зняття з Новинського недоторканності, йому досі  не пред'явлено підозру.
"Досудове слідство стосовно народного депутата Новинського триває. Зараз ми аналізуємо інші його дії, які, ймовірно, приведуть нас до другого звернення до Верховної Ради, яке буде пов'язане з економічними злочинами", - цитує Луценка Інтерфакс-Україна.
Нагадаємо, Новинського спільно з екс-президентом Віктором Януковичем, екс-міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком і екс-главою міліції Києва Валерієм Коряком підозрюють у спробі узурпувати владу в Українській православній церкві Московського патріархату (УПЦ МП).
Для цього, згідно з матеріалами справи, в 2013 році вони сприяли викрадення архієпископа (нині митрополит) Олександра (Драбинка). На той момент він був помічником нині покійного предстоятеля УПЦ МП Володимира (Сабодана).
Як уточнили в ГПУ, Новинський був переговірником у спробі узурпувати владу в церкві.
Новинському інкримінують ч. 2 ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини, карається обмеженням волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на той самий строк) і ч. 1 ст. 365 (Перевищення влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, - карається виправними роботами на строк до двох років, або обмеженням волі на строк до п'яти років, або позбавленням волі на строк від двох до п'яти років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.) Кримінального кодексу України.
8 грудня 2016 року парламент задовольнив подання генпрокурора щодо дачі згоди на притягнення до кримінальної відповідальності нардепа Новинського. Відповідне рішення підтримали 228 народних депутатів. Сам нардеп заявив, що залишати країну не збирається.







Related

Гаряча новина 1455103267089952605

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item