Тіллерсон: Росія має здійснити перші кроки щодо припинення вогню на Донбасі

Тіллерсон: Санкції США залишатимуться щодо Росії, поки РФ не припинить дії, що спричинили ці санкції
У неділю, 9 липня, держсекретар США Рекс Тіллерсон на спільній конференції з президентом Петром Порошенком заявив, що РФ має здійснити перші кроки щодо безпеки, включно з припиненням вогню на Донбасі.


Він наголосив, що санкції США стосовно Росії залишатимуться чинними, поки російська сторона не припинить дії, які спричинили ці заходи.
"Санкції США та Євросоюзу залишатимуться щодо Росії, поки РФ не припинить дії, що спричинили ці санкції. Ми закликаємо Росію виконувати свої зобов’язання в рамках Мінських угод і використати свій вплив на сепаратистів, щоб спостерігачі ОБСЄ мали доступ не тільки на лінії зіткнення, але і вздовж кордону", - цитує Тіллерсона Європейська Правда.
Держсекретар також наголосив, що у своїх дискусіях з керівництвом Росії він кілька разів наголошував, що Росія має зробити перший крок для деескалації на сході України, зокрема, це має бути припинення вогню і відведення важкого озброєння, для надання доступу спостерігачам ОБСЄ.
"Дуже важливо відзначити цілі США. В першу чергу – це відновлення територіальної цілісності та єдності України. США уже надали більше 600 млн доларів від початку кризи. Також важливо забезпечити безпеку всіх громадян України", - додав він.
Він також заявив, що США розчаровані відсутністю прогресу в переговорах щодо врегулювання ситуації на сході України, у зв'язку з чим був призначений спецпредставник по Україні Курт Волкер.
"Ми розчаровані відсутністю прогресу в рамках Мінської угоди, саме тому ми призначили спеціального представника по Україні. Ми будемо координувати діяльність з "Нормандською четвірки" та урядом РФ, щоб побачити, чи зможемо ми пришвидшити прогрес", - сказав Тіллерсон.
Порошенко у свою чергу зазначив, що досвід Волкера в поєднанні з його рішучістю прискорить переговорний процес і дасть змогу розраховувати на імплементацію Мінських домовленостей з боку РФ.
Раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко проводить переговори з державним секретарем США Рексом Тіллерсоном в форматі тет-а-тет.

Related

Події в Україні 6684139714785599271

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item