ОБСЄ: Росія спонсорує тероризм в Україні

В ОБСЄ ухвалили важливий документ, незважаючи на опір Росії

У резолюції Росія звинувачується в окупації Криму, пособництві тероризму й участі у військових діях на Донбасі.

 
 
Парламентська асамблея ОБСЄ в Мінську прийняла резолюцію про "Відновлення суверенітету і територіальної цілісності України". Росія проголосувала проти прийняття цього документа, передає Интерфакс.
 
Згідно із проектом резолюції, ПА ОБСЄ заявляє про свою "повну повагу до суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності України в межах її визнаних міжнародним співтовариством кордонів, які включають Автономну Республіку Крим та місто Севастополь".

Крім того, у документі ПА ОБСЄ заявляє про своє "засудження тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією і тривалої гібридної агресії Росії проти України на Донбасі".
 
Також своєю резолюцією ПА ОБСЄ "настійно закликає Російську Федерацію припинити спонсорування терористичної діяльності в Україні за допомогою припливу бойовиків, грошових коштів і зброї через непідконтрольну уряду ділянку українсько-російського державного кордону і перестати здійснювати будь-яку підтримку незаконних збройних формувань в окремих районах Донецької та Луганської областей України, які скоюють терористичні акти в Україні".
 
У резолюції також міститься заклик до Росії "забезпечити виведення своїх збройних формувань, військової техніки та найманців із території окремих районів Донецької та Луганської областей України під наглядом ОБСЄ, а також роззброєння всіх незаконних збройних формувань".
 
Як повідомлялось, у ОБСЄ пропонують визнати Росію окупантом. Відповідний проект резолюції підготував комітет із політичних питань та безпеки ПА ОБСЄ.
 

Related

Гаряча новина 8357240443600480161

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item