ОБСЄ прийняла резолюцію про відновлення цілісності України


Парламентська асамблея ОБСЄ в п'ятницю, 7 липня, в Мінську ухвалила резолюцію про "Відновлення суверенітету і територіальної цілісності України".
Згідно з проектом резолюції, ПА ОБСЄ заявляє про свою "повну повагу суверенітету, незалежності, єдності і територіальної цілісності України в межах її визнаних міжнародним співтовариством кордонів, які включають Автономну Республіку Крим та місто Севастополь", - повідомляє Інтерфакс.
В документі ПА ОБСЄ заявляє про своє "засудження тимчасової окупації Автономної Республіки Крим та міста Севастополя Російською Федерацією і триваючої гібридної агресії Росії проти України на Донбасі".
Також в проекті резолюції ПА ОБСЄ "наполегливо закликає Російську Федерацію припинити спонсорування терористичної діяльності в Україні за допомогою притоку бойовиків, грошей та зброї через непідконтрольну уряду ділянку українсько-російського державного кордону і перестати чинити будь-яку підтримку незаконних збройних формувань в окремих районах Донецької та Луганської областей України, які здійснюють терористичні акти в Україні".
ОБСЄ закликає до Російської Федерації "забезпечити виведення своїх збройних формувань, військової техніки та найманців з території окремих районів Донецької та Луганської областей України під наглядом ОБСЄ, а також роззброєння всіх незаконних збройних формувань".

Related

Політика 5773954227179080036

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item