Поліція повернула контроль над вулицями Гамбурга

Співробітники поліції в Гамбурзі

Протестувальники будували барикади і підпалювали їх у разі наближення поліції.

 
Поліція Гамбурга заявила, що до ранку суботи, 8 липня, ситуація в місті заспокоїлася. Протести і заворушення, які тривали майже всю ніч, припинилися.

Поліція попросила очевидців завантажувати на спеціальний портал фото і відео з акції, щоб правоохоронці змогли впізнати порушників.
 
Ще вночі повідомлялося про 102 затриманих, а також про 197 постраждалих поліцейських. У прес-релізі поліція повідомляє, що протестувальники були озброєні, зокрема, "коктейлями Молотова", кидалися вийнятим із бруківки камінням і поранили деяких співробітників правоохоронних органів із рогаток.
 
Стало відомо і про випадок мародерства в одному із супермаркетів кварталу: за оцінками поліції, у розграбуванні магазину брали участь близько 500 осіб. Протестувальники будували барикади і підпалювали їх у разі наближення поліції.
 
Поліція ж застосовувала кийки, водомети і перцевий газ. На піку протистояння на вулиці вийшов поліцейський спецназ у важкій штурмовій екіпіровці і з бойовими автоматами, проте подальшої ескалації конфлікту вдалося уникнути і причин застосовувати зброю у поліції не з'явилося.
 
Однак вже о 2:30 ситуація в охопленому безладом районі Штерншанце стала нормалізуватися, там знову відкрили станцію метро, ​​а трохи пізніше поліція дозволила рух електропоїздів на охопленій протестами ділянці залізниці - раніше шлях закривали з міркувань безпеки.
 
Раніше поліція Гамбурга попередила у Facebook про початок активних дій проти порушників порядку серед протестувальників у Гамбурзі.

Related

Події у світі 6293748699582493825

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item