Митний і енергетичний союз, Шенгенська зона - Порошенко заявив про "дорожню карту" в ЄС


Президент Петро Порошенко заявляє про необхідність початку розробки "дорожньої карти" подальшого зближення з Європейським Союзом.
Про це він сказав на спільній прес-конференції з президентом ЄС Дональдом Туском і президентом Європейської Комісії Жан-Клодом Юнкером в Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".
"Уже сьогодні важливо почати розробку "дорожньої карти" для втілення наших мрій", - сказав глава держави.
Україна в перспективі має намір приєднатися до митного союзу з ЄС, інтегруватися в Шенгенську зону, стати частиною цифрового ринку, енергетичного союзу, заявив Порошенко.
Тінь Brexit'а не повинна впасти на відносини України і ЄС, сказав президент.
Також Київ запропонував Єврокомісії провести в 2018 форум про використання газо-транспортної системи України для забезпечення європейської енергетичної безпеки і інвестфорум для України.
"Ми доручили опрацювати можливість організації в Брюсселі потужної інвестиційної конференції щодо України на початку 18-го року", - заявив Порошенко.
У свою чергу Дональд Туск заявив: "Європейський Союз визнає європейські прагнення і вітає її європейський вибір".
А Жан-Клод Юнкер зауважив: Європейський Союз не наполягає на створенні окремого антикорупційного суду в Україні, але вказує на створення спеціальної антикорупційної палати в рамках української судової системи.

Related

Політика 8283382285490739210

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item