Постраждалих у Скнилівській трагедії не включили у список на допомогу


18-річний Остап Хміль був очевидцем Скнилівської трагедії. Його фото, де він 3-річний тримає марлю біля рани на обличчі, облетіло весь світ. Цього року Львівська міськрада видала сім'ям потерпілих по 2 тис. грн. Але Остап їх не отримав.
"Відшкодовування було лише після трагедії. Тоді загинули моя мати та бабуся. Спершу я дуже боявся літаків, але зараз уже все пройшло. Щороку, як приходжу на вшанування, то у пам'яті повністю відтворюється той день. Хоч загалом уже трохи забулося, змирився", – розповідає Остап Хміль.
Його тітка з Тернополя Ольга Половинчук розповіла, що цього року їх не включили до списків осіб, які отримують матеріальну допомогу. Через те, що вже не мають львівської прописки. Хоча на час трагедії жили у Львові.
"Це не справа грошей, а справа принципу. Про нас влада не згадує", – каже вона.
Родичі загиблих вважають, що за трагедію покарали не усіх винних.
"Держава остаточно не розібралася. У трагедії винні більше, ніж кілька людей. Владна верхівка, яка керувала й організовувала, вийшла сухою з води. Не вірю в закон і справедливість у нашій країні", – каже потерпіла Світлана Шевчук. На летовищі загинули її два сини та чоловік.
"Чому ми сьогодні тут? Людська халатність і масове вбивство. І це досі не хочуть назвати своїми іменами", – сказав під час виступу львів'янин Іван Куц. Тоді загинуло двоє його дітей.
27 липня 2002 року люди зібралися подивитися шоу польотів авіаційної техніки. Близько 13 години навчально-бойовий літак впав у натовп. 77 людей загинуло, серед них 28 дітей. У матеріалах справи зазначається, що були поховані та неідентифіковані понад 300 кілограмів біологічної маси.

Related

Суспільство 8302169621350876111

Post a Comment

emo-but-icon

Пошук у цьому блозі

Читають

Свіже

Add to Any

Свіже

РОСІЯ НАПАЛА на УКРАЇНУ

Варто подивитись

Нас відвідали

Лічильники

item